Massage

Massage omvat een groot aantal verschillende technieken die uiteindelijk allemaal hetzelfde doel hebben, nl. ontspanning teweeg brengen in het spierstelsel bij de cliënt. In de praktijk is gebleken, dat een combinatie van verschillende handgrepen het meest effectief is. Ik maak gebruik van bindweefselmassage, voet(-reflex)massage en ontspanningsmassage.

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een techniek die plaatsvindt in de huid en het onderliggende bindweefsel. Door allerlei oorzaken kunnen huid en bindweefsel in een slechte conditie zijn. Denk bijvoorbeeld aan slechte luchtkwaliteit, roken, alcoholgebruik, verkeerd voedingspatroon, te weinig vocht in het lichaam, te weinig beweging en onvoldoende rust en slaap. Wat zijn de gevolgen hiervan? Zichtbaar zijn bijvoorbeeld een huid die er droog, vaal, dof uitziet en onregelmatig van structuur is. Onderhuids is voelbaar dat het bindweefsel verdikkingen heeft, niet soepel aanvoelt en pijnlijk is. Bloedvaatjes en zenuwbaantjes functioneren niet optimaal, met bovenstaande gevolgen.

Wat is hieraan te doen? Logischerwijs heeft de oorzakelijke factoren opheffen prioriteit. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Een deel van de oorzaken kan een cliёnt zelf aanpakken. Daarnaast is er hulp van een therapeut nodig om het herstelproces te bevorderen. Bindweefselmassage is dan de snelste weg, maar helaas wel een behoorlijk pijnlijke. De huid wordt nl. zonder tussenstof (vetstof) geplooid. Naast het pijnlijke aspect, reageert de huid met roodheid, mogelijk zelfs met een bloeduitstortinkje. De effectiviteit is echter groot genoeg om deze behandeling te doen. Om het houdbaar voor de cliёnt te maken, wissel ik diverse “grepen”  af.

Voet- of voetreflex massage

Voetrefexmassage is een eeuwenoude techniek om via reflexpunten in de voetzool storingen elders in het lichaam op te sporen en te behandelen. In de voetzolen (en trouwens ook in de handpalmen) corresponderen specifieke punten met een bepaald orgaan; wanneer dit punt geprikkeld wordt, volgt direct een pijnsensatie. Dit geeft aan dat er iets niet klopt. Door dit puntje zacht te behandelen, kan de storing opgeheven worden. In mijn praktijk gebruik ik de reflexpunten voornamelijk als diagnostisch middel ofwel om storingen op te sporen. Meestal gebruik ik een andere methode om het probleem op te lossen.

Een voetmassage is bij uitstek geschikt om ontspanning in een lichaam te geven, niet alleen volwassenen, maar vooral ook kinderen.

In de voeten zitten heel veel spiertjes die stuk voor stuk een storing kunnen vertonen (verkorting of verkramping). Dat kan veel hinder geven en het looppatroon dusdanig veranderen dat er elders ook pijnklachten kunnen ontstaan. Deze pijnklachten kunnen al goed behandeld worden met de spray-& stretchmethode en daarna een voetmassage.

Ontspanningsmassage

Ook puur voor ontspanning, preventie of onderhoud kunt u in mijn praktijk een afspraak maken (30 / 45 / 60 minuten) voor een massagebehandeling.

Wilt u weten of ik u met een vorm van massage verder kan helpen?

Neem dan contact met mij op