Voedingsadviezen

Voedingspatroon

Tijdens het kennismakingsgesprek informeer ik ook altijd naar het voedingspatroon van de cliënt. Daarbij wordt speciaal gelet op het aantal maaltijden per dag, hoeveelheid drinken per dag en de consumptie van suikers, zouten, vetten en vitamines. Helaas komt het vaak voor dat er een verkeerd voedingspatroon is dat zijn weerslag kan hebben op de fysieke klachten (en omgekeerd).

Kleine veranderingen in voedings- en leefpatroon

Door mijn jarenlange ervaring als kok ben ik in staat om cliënten advies te geven hoe zij hun eetpatroon kunnen aanpassen, zonder een specifiek dieet te moeten volgen. Na de opleidingen Voedingsdeskundige en Orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur gevolgd te hebben, ben  ik in staat adviezen op maat te geven. Vaak wordt met wat kleine veranderingen al veel resultaat bereikt. Belangrijk is m.i.:

  • veel groenten en fruit
  • beperkt vlees en zuivel
  • beperkt suikers
  • beperkt zout
  • zo min mogelijk bewerkte producten (geen kant-en-klaar producten)
  • zo min mogelijk producten met toegevoegde smaak-, kleur-en geurstoffen
  • voldoende water drinken (ca. 1 liter per 30 kg. lichaamsgewicht).
  • Indien nodig voeding orthomoleculair aanvullen.

Tevens heb ik een eigen franchise in gezondheidsproducten van Juice Plus+, wat eventueel ook ingezet kan worden om de gezondheid te herstellen of onderhouden.

Gezondheidscheck

Om de mate van gezondheid van mensen te kunnen weten, is meten noodzakelijk. Dit kan met behulp van een gezondheidscheck: er worden, naast gewicht, allerlei waarden gemeten (vochtpercentage, botmassa, vetgehalte, viceraal vetgehalte, spiermassa, BMI). Daar komt een stofwisselingsleeftijd “uitrollen”; indien deze sterk afwijkt van de fysieke leeftijd (met een marge van ca. 5 jaar) is er wat aan de hand. Naast grammen worden er ook centimeters gemeten: borstomvang, taille, buikomvang, bovenbeenomvang. Indien gewenst kan ook de bloeddruk opgenomen worden. Aan de hand van de meet-resultaten wordt er gekeken naar mogelijkheden om die te verbeteren. Met het “One Simple Change”- concept wil ik u daarbij graag ondersteunen.

Gezondheid en welzijn van mensen ligt me na aan het hart en het is mijn missie om een flink stuk bewustwording van gezonde leefstijl en voeding te bewerkstelligen. Daarvoor geef ik graag adviezen in mijn praktijk, maar ook tijdens lezingen voor specifieke doelgroepen. Er zijn continu nieuwe ontwikkelingen op dit gebied; vandaar dat ik bezig blijf met bij- en nascholingen hierin. Op korte termijn ga ik een cursus volgen om ook te mogen bloedprikken voor het bepalen van waarden van vitaminen en mineralen.

In de nabije toekomst kan men in mijn praktijk tevens terecht voor voedingsadviezen bij specifieke aandoeningen als (lichte) huidklachten, darmproblemen en kanker, jonge gezinnen die hun kinderen in goede gezondheid willen laten opgroeien.

Herkent u zich in bovenstaande tekst? Maak een afspraak om eens te overleggen

Neem contact met mij op